info@vinskimaraton.rs

Degustacije

Šetajući “Vinskom trasom” kroz Botaničku baštu posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vinima preko 70 odabranih vinarija. Najbolja vina posetioci će moći da upare sa delikatesnim zalogajima izlagača sireva, pršuta, kulena, slatkiša….
Na ulasku u Botaničku baštu posetioci će dobiti (bespovratno, ulazi u cenu ulaznice) vinsku čašu, koja će im omogućiti degustaciju vina vinarija učesnica koja traje od 14h do 21h.

Neki od proizvođača delikatesa koji će izlagati na Wine Gardenu su:

Dobra Farma

Dobra Farma je društvo za mešovitu poljoprivrednu proizvodnju osnovana u septembru 2014. godine. Farma se nalazi u Južnom Banatu na samoj granici sa Rumunijom, a pripada opštini Bela Crkva. Naše koze su rase Alpina. DOBRA FARMA ima svoju mlekaru. Cilj farme je dostizanje kapaciteta od 600 koza. Naši proizvodi su pravljeni od kvalitetnog kozjeg mleka. U ponudi imamo dve vrste mladog sira, stari zreli sir i polutvrdi sir. Takođe u ponudi imamo kozju surutku i sveže kozje mleko, kozji jogurt i Kozji kefir.

Gorski kozji sir

Gorski kozji sirevi se proizvode u selu Jazak, na Fruškoj gori.  Sirevi se proizvode po tradicionalnoj recepturi, od kvalitetnog kozjeg mleka. U našoj ponudi imamo polutvrde kozje sireve, neutralni, sa začinima I sa voćem. Ono što nas posebno izdvaja je kozji sir u hrastovini, koji ima veoma specifičan ukus. Još jedan sir na koji smo veoma ponosni i koji možemo ponuditi ljubiteljima dobrog ukusa, je naš zreli sir, koji je  u sezoni 2017/2018 na svetskom takmičenju sireva u Londonu osvojio bronzanu medalju i upisao Srbiju na svetsku mapu sireva.

Sirana Jovanović

Carski sir sa širokom paletom ukusa i inteziteta ,sazrevao viče od 36 meseci.
Carski sir u belom i crvenom vinu,
Carski sir sa belim i crnim tartufima,
Carski sir sa lavandom, žalfijiom,anisom ruzmarinom,orasima,višnjom,šafranom,classic.
Po intezitetu najaci sir koji ste probali ili niste.

Petit Pâté

Petit Pâté je artizan proizvodnja delikatesnih, 100% prirodnih proizvoda od najkvalitetnijih sastojaka zanosnih aroma. Patei su ručno rađeni prema tradicionalnim porodičnim recepturama koje su uz dodatak mašte redefinisani u prave gourmet proizvode. Probajte pate od pačije džigerice sa žalfijom i porto vinom kao i bloc de foie gras (guščija džigerica u komadu) po tradicionalnoj francuskoj recepturi.

Ferdinand knedle

Tradicija knedli duga je preko 2.000 godina, a maltene isto toliko vremena se čekalo na otvaranje prve specijalizovane prodavnice knedli na svetu. Ne tako davne 2016. godine, u Beogradu u ulici Gavrila Principa 58, Ferdinand knedle su nakon tri godine pripreme koncepta po prvi put otvorile svoja vrata ljubiteljima knedli i poslastica.

Tradicija, ljubav, porodica, uspomene, uživanje i kreativnost ujedinili su se u ideji za pokretanje novog brenda nazvanog po Ferdinandu I, caru koji je obožavao knedle, a koji je bez obzira na godišnje doba morao da ih dobije kad god ih je poželeo. Danas, svi ljubitelji knedli mogu da se osećaju kao car kad im se jedu knedle i to uz odabir nekih od 20 različitih slatkih i 8 slanih ukusa.

Crna Ovca

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Ideja započeta 2012. godine se ostvarila posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog saldoleda. Naš sladoled smo počeli da pravimo u lokalu u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. Verujemo da je sladoled, pored divne poslastice, proizvod koji dovodi do osećaja čiste radosti i zadovoljstva i to su vrednosti koje želimo da delimo sa ljudima u Beogradu, Novom Sadu i Srbiji.

Od početka smo želeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. Naša je želja da proizvedemo ne samo ukus, već da prenesemo emociju sa kojom će naši kupci moći trajno da se vežu i da izazovemo onu vrstu zadovoljstva koja ljude čini srećnim i ovaj svet lepšim.

Slatka jesen

Slatka jesen premium namazi za sireve i mesa namenjeni su istinskim hedonistima i ljubiteljima slatko-slanih kombinacija. Sedam novih Ukusa, ručno spremljenih od odabranog voća Zapadne Srbije kombinujte po našoj preporuci ili uz omiljene sireve i dobro vino.

Truff Truff tartufi

Truff Truff je mala porodična kompanija iz Novog Sada koju vode dve odvažne i veoma harizmatične žene, Sanja i Violeta. Njihovo poslovanje počinje 2017. godine, a prvenstveno za svoju kompaniju kažu da je porodična zbog toga što su njihove porodice uključene u izgradnju brenda Truff Truff. Veoma uspešno se bave proizvodima od tartufa i od njih prave različite namaze i uljane marinade, apsolutno vredne Vaše pažnje.

Rokvić gazdinstvo

Poljoprivredno gazdinstvo Rokvić nastalo je 2002. godine kao porodično gazdinstvo u Bačkom Dobrom Polju. Bavimo se ratarstvom i povrtarstvom, a 2018. godine sadimo prvi voćnjak oblačinske višnje. 2020. godine počinjemo sa preradom višnje i proizvodnjom rakija, likera, sirupa i džemova od iste. Svi proizvodi pravljeni su po tradicionalnoj recepturi naše porodice i od oblačinske višnje iz naših voćnjaka. Čitava proizvodnja koja se odvija kod nas u gazdinstvu Rokvić proizvod je manuelnog rada, a ne industrijskog. Pored proizvoda od višnje u ponudi imamo i likere od čkolade, kao i rakiju od jabuke. Naša ponuda proizvoda je raznolika i bogata, pa tako imamo i proizvode bez šećera koji su pogodni za dijabetičare.

Hero Hand Made

Domaći, ručno pravljen slatkiš od proverenih, kontrolisanih i pažljivo odabranih sastojaka, bez ikakvih aditiva i bilo kakve hemije. Na Wine Gardenu predstaviće proizvode koji se odlično uparuju sa vinima, a to su: slani kreker sa zrelim, kravljim sirom, maslinovim uljem i začinima; cantuccini koji se radi po porodičnom receptu koji je star skoro čitav jedan vek i miks slatkog keksa sa voćem i čokoladom, posebno osmišljene za crvena i posebno za bela vina.

Hoff & Aronija

Aroniju smo otkrili i zavoleli pre nekoliko godina, posvetili smo joj se potpuno i u blizini Beograda zasadili jednu od najvećih plantaža u Srbiji. Naš sok je potpuno različit od onih koji se mogu naći u Srbiji, bez obzira da li se radi o uvoznim ili ovde pravljenim. Naša aronija se presuje hladnim postupkom i u sok se ne dodaje šećer, ne stavlja se konzervans i ne razblažuje se vodom. On je 100% prirodan, matičan, osnovni, jedinstveni sok od isključivo naše aronije. Pored soka, trenutno u ponudi imamo još tri proizvoda od aronije sa naših polja – nadev, preliv i toping.

ŠtrudlAna

ŠtrudlAna se bavi izradom domaćih štrudli. Recept smo nasledili od baka Ane, bake našeg sina, a on datira iz davnih 70-ih godina. Kako se ne bi ugasila porodična tradicija, koju je ona prodajom štrudli počela u Somboru pre 20ak godina, mi smo je preneli u Novi Sad. Ponosni smo na to što su naše štrudle ručno rađene, po tradicionalnoj recepturi, a prodaju se uvek sveže napravljene. Nastojimo da održimo tradiciju i da uživamo u komentarima poput: „ŠtrudlAna nas vraća u detinjstvo“, „Ovo je štrudla kao što je moja baka pravila“…

Pečeni sir sa slaninom

Pečeni sir sa slaninom osmislila je i napravila mama Živadinka 90tih godina za svog sina studenta. Pakete sa sirom i drugim đakonijama slala je sinu jedincu u Studentski grad. Cimeri su sa radošću čekali pakete, a i danas, posle skoro 30 godina se sećaju sira i pitaju gde mogu da ga kupe. Potpuno nova vrsta desertnog sira proizvodi se sa dodatkom slanine od domaće svinje, domaće mangulice ili goveđe pršute i peče se na puteru.

Farma Horvat

Karol Horvat iz Bačkog Petrovca jedan je od najpoznatijih proizvođača kulena na svom Poljoprivrednom gazdinstvu Horvat, registrovanom 2005. godine. Osvajač je mnogobrojni priznanja i zlatnih medalja na kobasicijadama. Pored kulena u Proizvodnom gazdinstvu Horvat proizvode se i pečenice, slanine, kobasice.