info@vinskimaraton.rs

Degustacije

Šetajući “Vinskom trasom” kroz Botaničku baštu posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vinima 46 odabranih vinarija. Najbolja vina posetioci će moći da upare sa delikatesnim zalogajima izlagača sireva, pršuta, kulena, slatkiša….

Na ulasku u Botaničku baštu posetioci mogu rentirati vinsku čašu, koja će im omogućiti besplatnu degustaciju vina vinarija učesnica koja traje od 13h do 21h.

Neki od proizvođača delikatesa koji će izlagati na Wine Gardenu su:

Dobra Farma

Dobra Farma je društvo za mešovitu poljoprivrednu proizvodnju osnovano u septembru 2014. godine. Farma se nalazi u Južnom Banatu na samoj granici sa Rumunijom, a pripada opštini Bela Crkva. Naše koze su rase Alpina. Dobra Farma ima svoju mlekaru. Cilj farme je dostizanje kapaciteta od 600 koza. Naši proizvodi su pravljeni od kvalitetnog kozjeg mleka. U ponudi imamo dve vrste mladog sira, stari zreli sir i polutvrdi sir, edamer. Takođe u ponudi imamo kozju surutku i sveže kozje mleko, kozji jogurt, kozji kefir i kozje kiselo mleko.

Farmer sir

Naš slogan je „Za sreću je potrebno malo sira!“ Naši sirevi rastu na njivi. Od prvoklasne hrane, preko rasnih grla do male radionice za izradu sira brinemo o svakom segmentu proizvodnje. Recepti za naše sireve su sasvim jednostavni, prvoklasno mleko, mnogo ljubavi, truda i umeća.

Jedini aditivi u našim sirevima su alhemija prelepog vojvođanskog sela Čuruga, miris lipa, povetarac sa Tise i Bisernog ostrva. Radionica sira Farmer nudi više stilova sira: gauda, parmezan, mocarela, halumi, rolovani sir, meke sireve i sitan sir. Uverite se da je za sreću potrebno malo sira!

Dućan sira

Iza brenda Dućan sira stoji Ljiljana Janjić, koja već 25 godina proizvodi nekoliko vrsta sireva i kajmaka, među kojima je i najtraženiji specijalitet – lisnati sir. Nedeljno, zajedno sa svojom sestrom, Ljilja proizvede i do 40kg lisnatog sira u selu Zarube, kod Valjeva, gde se nalazi njena mlekara. Svako ko je probao ovaj specijalitet, bio je oduševljen.

Sir za svaki dan

Mala mlekara Ćuk proizašla je iz poljoprivrednog gazdinstva Ćuk, gde su godine rada i truda dovele do toga da pravimo vrhunske sireve po tradicionalnoj recepturi. Kao gazdinstvo zaokružili smo proces proizvodnje – bavimo se ratarstvom, čime obezbeđujemo stado od oko 100 koza potrebnom hranom, prerađujemo mleko i na kraju, u potpuno kontrolisanim uslovima, dolazimo do finalnog proizvoda, sira. Mi smo mala porodična firma i kvalitet sireva nam je najbitniji. Svi sirevi su ručno rađeni sa puno ljubavi i posvećenosti. Pravimo kravlje i kozje sireve raznih ukusa i tekstura!

Mons produkt

Mons produkt je farma alpskih koza sa mlekarom za preradu kozijeg mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda vrhunskog kvaliteta. Nalazi se na planini Očauš u opštini Teslić. Koze pasu na pašnjacima na 800 do 1200m nadmorske visine, što njihovom mleku daje izuzetan kvalitet. Neki od proizvoda ove mlekare su kozije mleko i surutka, koziji jogurt, koziji kriška sir u salamuri, koziji krem sir, koziji polutvrdi sir, koziji mladi sir i koziji kriška sir.

Kulen Vojnović

Tradicija i autentičnost Srema očuvani su u proizvodnji domaćeg kulena ,,Kulen Vojnović” u selu Kuzmin, nadomak Sremske Mitrovice. Potvrda kvaliteta naših proizvoda su mnogobrojne osvojene nagrade i priznanja, kao i mnoštvo zadovoljnih kupaca.

Mesna industrija Kosanović

Mi smo mala porodična kompanija koja postoji na tržištu preko 15 godina. Stvaramo proizvode vrhunskog kvaliteta, kroz ljubav i umetnost u igri sa hranom. Prirodni začini kao što su so, luk i crvena paprika, ali i različiti mediteranski začini daju ukus kome ne mogu odoleti ni najiskusniji gurmani. Naša misija je da stvorimo kvalitetne, organske proizvode koji će zadovoljiti standarde potrošača. Naš slogan je da svaki kupac bude kupac za ceo život!

Petit Pâté

Petit Pâté je artizan proizvodnja delikatesnih, 100% prirodnih proizvoda od najkvalitetnijih sastojaka zanosnih aroma. Patei su ručno rađeni prema tradicionalnim porodičnim recepturama koje su uz dodatak mašte redefinisani u prave gourmet proizvode. Probajte pate od pačije džigerice sa žalfijom i porto vinom kao i bloc de foie gras (guščija džigerica u komadu) po tradicionalnoj francuskoj recepturi.

Ferdinand knedle

Tradicija knedli duga je preko 2.000 godina, a maltene isto toliko vremena se čekalo na otvaranje prve specijalizovane prodavnice knedli na svetu. Ne tako davne 2016. godine, u Beogradu u ulici Gavrila Principa 58, Ferdinand knedle su nakon tri godine pripreme koncepta po prvi put otvorile svoja vrata ljubiteljima knedli i poslastica.

Tradicija, ljubav, porodica, uspomene, uživanje i kreativnost ujedinili su se u ideji za pokretanje novog brenda nazvanog po Ferdinandu I, caru koji je obožavao knedle, a koji je bez obzira na godišnje doba morao da ih dobije kad god ih je poželeo. Danas, svi ljubitelji knedli mogu da se osećaju kao car kad im se jedu knedle i to uz odabir nekih od 20 različitih slatkih i 8 slanih ukusa.

Mandarina Cake Shop

Za sve one koji veruju da sreću čine sitna zadovoljstva, Mandarina je tu da postane nezaobilazni deo dana, vaša slatka, svakodnevna radost.  Mandarina je pokrenuta kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, dizajna i marketinga porodica Radović i Radojčić.

Krsto Radović, glavni poslastičar i osnivač, magistrirao je kulinarsku umetnost na University of West London, specijalizirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte. Iza sebe ima dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo koje je započeo u Arizoni u Americi, zatim nastavio u londonskim institucijama sa pet zvezdica, u Claridge’s hotelu pre svih ostalih.

Mandarina nudi kreativno osmišljene i ukusne kolače i torte koje se ručno prave od visoko kvalitetnih sastojka i najfinije belgijske profesionalne čokolade – Callebaut.

Krsto je ponosni član Callebaut Chocolate Ambassadors kluba za Jugoistočnu Evropu, a Mandarina je njihov beogradski poslastičarski dom.

Bageterija Belvil

Bageterija je dinamičan, trendi i potpuno nov koncept brze hrane, gde se sendviči prave na poseban način i sve su samo ne obični. Koristeći originalnu recepturu francuskog bageta, u prilici smo da ponudimo uvek hrskav i vruć baget. Jer, samo takav, može biti dobra baza za bogat sendvič, sa pažljivo odabranim i kreativno spojenim sastojcima.

Bogatsvo sastojaka svakog našeg sendviča može biti ručak na točkovima ili obrok u modernom, inspirativnom, pomalo njujorškom ambijentu naše Bageterije u naselju Belvil, u zgradi Suncokret (lokal 8). A može sve to i kod kuće, jer sve naše sendviče, salate i pića možeš naručiti onlajn. 12. i 13. juna našu ponudu možete isprobati na Wine Gardenu u Botaničkoj bašti!

Crna Ovca

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Ideja započeta 2012. godine se ostvarila posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog saldoleda. Naš sladoled smo počeli da pravimo u lokalu u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. Verujemo da je sladoled, pored divne poslastice, proizvod koji dovodi do osećaja čiste radosti i zadovoljstva i to su vrednosti koje želimo da delimo sa ljudima u Beogradu, Novom Sadu i Srbiji.

Od početka smo želeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. Naša je želja da proizvedemo ne samo ukus, već da prenesemo emociju sa kojom će naši kupci moći trajno da se vežu i da izazovemo onu vrstu zadovoljstva koja ljude čini srećnim i ovaj svet lepšim.

Krancla štrudla i kolači

Krancla je vojvođanski altdojč naziv za kolačić vanilicu. To je istoimeni naziv za najpoznatiju pekaru iz bačkog sela Čuruga na obali Tise, koja po starim austrougarskim receptima naših baka mesi i peče domaće kolače: mađarice, medene pite, krempite, baklave, rolate…Ali pre svega i ponajviše, najbolje štrudle sa makom, rogačem, višnjama i orasima.

Slatka jesen

Slatka jesen premium namazi za sireve i mesa namenjeni su istinskim hedonistima i ljubiteljima slatko-slanih kombinacija. Sedam novih Ukusa, ručno spremljenih od odabranog voća Zapadne Srbije kombinujte po našoj preporuci ili uz omiljene sireve i dobro vino.

Truff Truff tartufi

Truff Truff je mala porodična kompanija iz Novog Sada koju vode dve odvažne i veoma harizmatične žene, Sanja i Violeta. Njihovo poslovanje počinje 2017. godine, a prvenstveno za svoju kompaniju kažu da je porodična zbog toga što su njihove porodice uključene u izgradnju brenda Truff Truff. Veoma uspešno se bave proizvodima od tartufa i od njih prave različite namaze i uljane marinade, apsolutno vredne Vaše pažnje.

Oljina kujna

Oljina kujna predstavlja spoj godina iskustva i posvećenosti. To je porodična tradicija koja za cilj ima negovanje ukusa tradicionalne srpske kuhinje, istovremeno šireći svoje vidike različitim specijalitetima raznih krajeva sveta.