info@vinskimaraton.rs

Vinarije

Vino je najcivilizovanija stvar na svetu.

Ernest Hemingvej

Ideja Wine Gardena nije kvantitet, već pažljiva selekcija vina koja će doprineti atmosferi ovog nesvakidašnjeg događaja.

Učesnici

Vinarija Zvonko Bogdan

Jedna od najimpresivnijih i najpoznatijih vinarija u regionu, Vinarija Zvonko Bogdan glavna je atrakcija Vinskog maratona na Paliću i prava riznica brojnih modernih vrhunskih vina u kojima će posetioci Wine Gardena moći da uživaju.

Vinarija Tonković

Vinarija Tonković s Palića pravi vina od stare sorte kadarka i danas predstavlja verovatno jednu od najbolje čuvanih tajni vinske Srbije. Na Wine Gardenu moći će da se probaju i njihov penušavac od iste sorte, te novo vino od još jedne stare sorte – kevedinka.

Podrum Tošići

Autentična vina Župe iz vinarije Podrum Tošići donose dve proslavljene domaće sorte – tamjaniku i prokupac u najboljem tradicionalnom izdanju, što je već samo po sebi dovoljan razlog da se vikend provede u predivnom ambijentu Botaničke bašte uz brojne muzičke i zabavne sadržaje koje donosi Wine Garden.

Patkov vinograd

Mala vinarija iz Krčedina Patkov vinograd, koju su pre nekoliko godina pokrenuli pisci Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović, skrenula je pažnju vinske javnosti odličnim vinima Knjaz Miškin i Alex deLarge. Oba su među najboljim italijanskim rizlinzima u Srbiji danas, a tu je i orginalni roze Moly Bloom, koji je prošle godine bio pravi mali hit među ovdašnjim ljubiteljima vina.

Vista Hill

Nova zvezda na srpskoj vinskoj sceni, vinarija Vista Hill, koju vodi proslavljeni teniser Boba Živojinović, ima ukupno pet vrhunskih etiketa, među kojima i Rose Premium, po mišljenju mnogih stručnjaka trenutno možda i najbolji srpski roze.

Vinarija Bikicki

Vinarija Bikicki je trenutno najoriginalnija vinska priča u Srbiji. Mlada vinarija s Fruške gore čija će višestruko nagrađivana vina na međunarodnim takmičenjima biti za mnoge pravo otkriće. Crna Tamjanika i Traminac za pamćenje!

Vinarija Jokić

Organska vinarija Jokić kod Benkovca prema mišljenju eminentnog vinskog portala Vino.rs spada među najuspešnije u srednjoj Dalmaciji, a Wine Garden će biti idealana prilika da se probaju njihova fantastična bela vina Maraština i Pošip i u srcu Beograda osete ukusi i miris Dalmacije.

Vinarija Plavinci

Jedna od svega tri zvanično registrovane organske vinarije u Srbiji, boutiqe Vinarija Plavinci kod Grocke pravi vina od domaćih novostvorenih sorti, panonia i regent. Ova vina biće možda i najveće otkriće za sve posetioce Wine Gardena s obzirom da ih nije lako pronaći u prodaji.

Vinarija San Martino

Vinarija San Martino je iz Labina, Istočna Istra. Porodična priča sa akcentom na autohtonim sortama, Istarskoj Malvaziji i Žutom Muskatu. Vinogradi datiraju od Zemljoradničke zadruge Labin, davne  1964 godine, a u periodu od 2008. do 2012. podignuto je jos 12 hektara vinograda. Na ovogodišnjem Wine Gardenu predstaviće tri vina: Istarska Malvazija 2018, Žuti Muskat 2018 i Merlot 2017.

Collefrisio

Vinarija Collefrisio je iz malog mesta Frisa, oblast Ambruzzo, Italija. Promoviše autohtone sorte grozda svoje regije: montepulciano, pecorino,  trebbiano i primitive. Predstavnici su novog trenda vinskih etiketa, obraćaju se mlađoj vinskoj publici. Posetioci Wine Gardena imaće priliku da probaju vina Pinot Grigio 2018, Apassimento (montepulciano, merlot i saiongevese) i Confronto (primitivo i montepulciano).

Igumanova vina

Igumanova vina su vina sa potpisom Manastira Studenica, koja se uzgajaju na području aleksandrovačke Župe. U pitanju su dva vina. Crveno je kupaža prokupca, merlota i cabernet sauvignona, koji odležava do godinu dana u domaćim barrique burićima, dok je belo kupaža dva rieslinga, grasca belog i rajnskog.

Vinarija Verkat

Vinariju Verkat, malu vinariju iz Čerevića, Fruška gora, vode dve sestre koje su od  jedinstvenog porodičnog zasada Malvazije na Fruškoj gori oblikovale izuzetno vino  po kojem se ova vinarija prepoznaje. Vinarija Verkat  će se, pored Malvazije, predstaviti i vinima Grašac beli i Roze.

Vinarija Klet Brda

Vinski podrum Brda najveći je proizvođač i izvoznik slovenačkih vina, koji svojim prepoznatljivim stilom osvaja ljubitelje vina kod kuće i u čak 26 zemalja širom sveta. Vinski podrum objedinjuje 400 briških vinogradarskih porodica, koje zajedno stvaraju uspešnu priču o briškom vinarstvu. Na Wine Gardenu predstaviće tri vina. Bagueri Rebula 2013 (dobitnik Decanter nagrade), naglašeno žute boje sa nijansom zlatne, podseća na limun, kedrovinu, grejp sa nežnom aromom vanile. Bagueri Merlot 2013, tamno rubin boje, podseća na crnu ribizlu, džem od šljiva, kakao, čokoladu i nanu. Aurus, penušavo vino kome osvežavajući ukus daje odabrano grožđe sorte Chardonnay, ubrano na najboljim pozicijama na Brdu.

Vinarija Jelić

Vinarija Jelić iz okoline Valjeva proglašena ja za najbolju vinariju Srbije u 2017. Godini, a na Wine Gardenu premijerno će predstaviti dva potpuno nova vina – Adam i Eva! Adam je crveno vino, kupaža merloa i domaće sorte prokupac koja se u okolini Valjeva naziva kameničanka, dok je Eva zavodljivo belo vino od sorti sovinjon, šardone i pino griđo.

 • Zvonko Bogdan
 • Tonković
 • Tošići
 • Patkov
 • Vista Hill
 • Bikicki
 • Jokić
 • Plavinci
 • Cerpromet
 • Verkat
 • Klet Brda
 • Milijan Jelić

Saradnja

Javite nam se ukoliko želite da saznate više o mogućnostima saradnje. Kontakt