Vinski maraton

Ako vam se dopadne Wine Garden, ne smete propustiti Vinski maraton na Paliću!

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje.

Vinski maraton namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju šetnji ili trčanju kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju.

Dve trke, Vinska trka i Trka uživanja, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo prolaska kroz brojne vinarije i vinograde, pored jezera, salaša… uz okrepne stanice na kojima se služi vino i lokalni specijaliteti, sluša muzika i uživa u predivnom ambijentu.

Vinska trka

Vinska trka pruža puno zabave i uživanja, ali zbog specifičnosti terena i vinskih degustacija, predstavlja slatki izazov i za najspremnije trkače. Namenjena je i profesionalnim sportistima i rekreativcima, uz naglasak na dobrom provodu učesnika.

Staza Vinske trke je polumaratonska, dužine 21,1 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša… Na okrepnim stanicama vas pored vode i voća očekuju vrhunska vina i ukusni zalogaji. Trka predstavlja pravi trkački i gastronomski užitak, a ono što ovu trku čini još zabavnijom je kostimiranje učesnika. Opširnije…

Trka uživanja

Trka uživanja namenjena je rekreativnim trkačima, šetačima, ljubiteljima prirode, vina i dobre zabave. Trka je zabavnog, ali i takmičarskog karaktera, a ispijeni litri vina su podjednako važni kao i pretrčani kilometri.

Staza Trke uživanja duga je 10 kilometara i prolazi pored jezera Palić i Krvavog jezera. Uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina i ovu trku karakteriše karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika. Opširnije…