Gastro

Knedly

Nakon 8 godina izuzetno uspešnog poslovanja, bogatog i vrednog iskustva, kao i pažljivog osluškivanja i intenzivnog praćenja potreba tržišta, stiže nam nova, duhu vremena prilagođenija i zanosnija verzija Ferdinand knedli, zamešena u brend KNEDLY. Kao pravo čedo Ferdinand knedli, KNEDLY nam donosi svež i razigran pogled na uživanje u starim, dobrim ukusima bezbrižnosti i ušuškanosti najranijih dana. Ne napuštajući nostalgični osećaj vezanosti za minula vremena i emociju bliskosti koju su knedle tada nosile, brend KNEDLY sada sve to oblikuje u raznovrsnije, manje i slasnije zalogaje, daleko zgodnije za uživanje u okvirima užurbanog savremenog života.

Mandarina Cake Shop

Za sve one koji veruju da sreću čine sitna zadovoljstva, Mandarina je tu da postane nezaobilazni deo dana, vaša slatka, svakodnevna radost.  Mandarina je pokrenuta kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, dizajna i marketinga porodica Radović i Radojčić.

Krsto Radović, glavni poslastičar i osnivač, magistrirao je kulinarsku umetnost na University of West London, specijalizirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte. Iza sebe ima dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo koje je započeo u Arizoni u Americi, zatim nastavio u londonskim institucijama sa pet zvezdica, u Claridge’s hotelu pre svih ostalih.

Mandarina nudi kreativno osmišljene i ukusne kolače i torte koje se ručno prave od visoko kvalitetnih sastojka i najfinije belgijske profesionalne čokolade – Callebaut.

Krsto je ponosni član Callebaut Chocolate Ambassadors kluba za Jugoistočnu Evropu, a Mandarina je njihov beogradski poslastičarski dom.

ŠtrudlAna

ŠtrudlAna je naziv proizvođača domaćih, ručno rađenih štrudli iz Novog Sada. Ideju vodilju za proizvodnju najčuvenijeg vojvođanskog specijaliteta dobili smo od naše baka Ane. Po njenom receptu, nastavili smo porodičnu tradiciju koja je počela u Somboru davnih 70-ih godina. U našem poslovanju, oslanjamo se na očuvanje tradicije i kvaliteta. Pored tradicionalnih štrudli – sa makom, orahom i rogačem, u ponudi su još šest raznolikih ukusa, koji predstavljaju prave poslastice za sve sladokusce!

Užina

Svaki Užina zalogaj je napravljen sa mnogo ljubavi. Po tradicionalnim receptima. Od zdravih sastojaka.
Najslađi ukusi ručno pravljenih kiflica i pita bez aditiva po tradicionalnim receptima čekaju vas.

Crna Ovca

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Ideja započeta 2012. godine se ostvarila posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog saldoleda. Naš sladoled smo počeli da pravimo u lokalu u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. Verujemo da je sladoled, pored divne poslastice, proizvod koji dovodi do osećaja čiste radosti i zadovoljstva i to su vrednosti koje želimo da delimo sa ljudima u Beogradu, Novom Sadu i Srbiji.

Od početka smo želeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. Naša je želja da proizvedemo ne samo ukus, već da prenesemo emociju sa kojom će naši kupci moći trajno da se vežu i da izazovemo onu vrstu zadovoljstva koja ljude čini srećnim i ovaj svet lepšim.

Home Made Company

HomeMade je slatki svet u kome se spajaju ljubav i strast, posvećenost i kreativnost. Svet u kojem se znanje i umeće cene, najbolji recepti stvaraju i čuvaju, a najkvalitetnije sirovine donose iz najrazličitijih delova naše planete. Svet čija vrata otvorite svaki put kada želite reći, pokazati i dokazati da vam je stalo. A stalo vam je do porodice, prijatelja i kolega… Stalo vam je do svih onih koji su uvek tu za vas. Onda kada reči postanu suvišne, HomeMade Kvalitet je vaš verni prijatelj. Tu je da vam ulepša trenutak, upotpuni uspomenu i dokaže da život zaista može biti sladak. Sa vama smo od 2009. godine. Širimo se, rastemo, osmišljavamo nove poslastice, pružamo radost darivanja i uživamo u svakom slatkom trenutku sa vama.

Danini galerija medenjaka

Oduvek sam volela da dragim ljudima poklanjam nešto neuobičajeno, tako su nastali i Danini medenjaci koji pričaju priču.

Ideja je bila da i drugima koji poput mene vole poklanjati sa pažnjom ponudim savršen poklon za drage osobe ili poklon sebi kada žele da se počaste ukusnim medenjacima.

Svaki Danini medenjak je ručno pravljen sa puno pažnje i po proverenoj recepturi. Bez dodatih veštačkih aroma i začinjen cimetom koji mami sva čula.

Spajanjem vaših i mojih ideja, trudim se da dođemo do jedinstvenog medenjaka po meri osobe kojoj je namenjen. I da uvek ponudim nešto inovativno i maštovito uz pravu priču.

Moj motiv je da svako ko naruči poklon sebi ili drugome uživa u dizajnu, ali i svakom zalogaju medenjaka.

Vazda dobar

Vazda dobar je brend nastao od strane mladih ljudi sa željom da zadovolji gastronomska čula svih zaljubljenika u kvalitetne ukuse.

Svi naši proizvodi su ručno rađeni od strane ljudi a ne mašina za masovnu proizvodnju. Biramo apsolutno najkvalitetnije namirnice koje su dostupne na tržištu i 90% naših sirovina su domaće proizvodnje.

Svaki naš sos, džem i namaz napravljen je mnogo ljubavi i znanja.

Svaka namirnica je pažljivo obrađena i svaki proizvod je napravljen u maloj količini kako bi se dobio savršen rezultat.

Nebesa

Nebesa proizvodi su domaći proizvodi, potpuno prirodni, bez konzervansa, šećera i ostalih dodataka. Bućkani domaći puteri za začinima i morskom solju i autentični pesto sosevi.

Rokvić gazdinstvo

Poljoprivredno gazdinstvo Rokvić nastalo je 2002. godine kao porodično gazdinstvo u Bačkom Dobrom Polju. Bavimo se ratarstvom i povrtarstvom, a 2018. godine sadimo prvi voćnjak oblačinske višnje. 2020. godine počinjemo sa preradom višnje i proizvodnjom rakija, likera, sirupa i džemova od iste. Svi proizvodi pravljeni su po tradicionalnoj recepturi naše porodice i od oblačinske višnje iz naših voćnjaka. Čitava proizvodnja koja se odvija kod nas u gazdinstvu Rokvić proizvod je manuelnog rada, a ne industrijskog. Pored proizvoda od višnje u ponudi imamo i likere od čkolade, kao i rakiju od jabuke. Naša ponuda proizvoda je raznolika i bogata, pa tako imamo i proizvode bez šećera koji su pogodni za dijabetičare.

Hero Hand Made

Domaći, ručno pravljen slatkiš od proverenih, kontrolisanih i pažljivo odabranih sastojaka, bez ikakvih aditiva i bilo kakve hemije. Na Wine Gardenu predstaviće proizvode koji se odlično uparuju sa vinima, a to su: slani kreker sa zrelim, kravljim sirom, maslinovim uljem i začinima; cantuccini koji se radi po porodičnom receptu koji je star skoro čitav jedan vek i miks slatkog keksa sa voćem i čokoladom, posebno osmišljene za crvena i posebno za bela vina.

Damar Tartufi

Damar tartufi je porodična firma, nastala 2014.godine s ciljem da srpski tartuf dobije zasluženo mesto na hedonističkoj mapi sveta. Danas, ovo prepoznatljivo ime na tržištu, sinonim je za kvalitet i poverenje, ne samo u Srbiji već i širom sveta. Osim osnovne delatnosti, prerade i prodaje svežih tartufa, firma je proširila svoje usluge u oblasti turizma kako bi ljudima predstavila čari ovih „gljiva od zlata“, kako ih popularno nazivaju širom sveta. U srcu Beograda, u boemskoj četvrti, nalazi se prostor čiji se mirisi prostiru duž cele Skadarlije.

Pored degustacije proizvoda sa tartufima u Skadarliji u ulici Zetska 2, avanturisti imaju opciju da sa ekipom Damar-a krenu na jedinstveno putovanje, odnosno – lov na tartufe u neku od srpskih šuma.

https://tartufidamar.rs
https://www.instagram.com/damar_tartufi

Destilerija Zlokolica

U samom srcu vojvođanske ravnice, gde se spaja nebo i zemlja, na dvadesetak minuta vožnje od Novog Sada nalazi se naselje Žabalj u kojem je smeštena destilerija Zlokolica.Opremljena je savremenom opremom koja garantuje da će u svakoj boci naše rakije voće pokazati svoj pun karakter, što je dokazano mnogobrojnim priznanjima. Takav karakter naših rakija dugujemo našoj zemlji i podneblju gde se uzgaja voće. Naša filozofija zasniva se na tome da stvaramo kvalitet i ništa osim njega. Kvantitet nije opcija, jer harmonija mirisa, ukusa i arome čine Perlu toliko posebnom.

Sirana Jovanović

Carski sir sa širokom paletom ukusa i inteziteta ,sazrevao viče od 36 meseci.
Carski sir u belom i crvenom vinu,
Carski sir sa belim i crnim tartufima,
Carski sir sa lavandom, žalfijiom,anisom ruzmarinom,orasima,višnjom,šafranom,classic.
Po intezitetu najaci sir koji ste probali ili niste.

Friški Jazački sirevi

Na južnim padinama Fruške gore proizvodimo sir i proizvode sa sirom prema tradicionalnim porodičnim receptima.

Asortiman naših proizvoda uključuje sireve od kravljeg mleka u različitim izvedbama. Od polutvdrog sira, polutvrdog sira sa dodatkom začinskog bilja i suvog voća, kačkavalja različitog stepena zrelosti, rolovanog-sira od parenog sirnog testa, pa sve do našeg proizvoda predstavnika – Zrelog vojvođanskog sira koji po svom ukusu podseća na francuske i italijanske zrele sireve. Sve ovo radimo na svom porodičnom imanju što našu priču oblikuje kao porodični biznis oko kog se svi ukućani strastveno zalažu i rade na njegovom unapređenju.

Slatka jesen

Slatka jesen premium namazi za sireve i mesa namenjeni su istinskim hedonistima i ljubiteljima slatko-slanih kombinacija. Sedam novih Ukusa, ručno spremljenih od odabranog voća Zapadne Srbije kombinujte po našoj preporuci ili uz omiljene sireve i dobro vino.

Dućan sira Ljilja Janjić

Dućan Sira Ljilja Janjić – Bavimo se proizvodnjom prvoklasnih sireva i delikatesa od sira u kombinaciji sa voćem i slanim dodacima. Glavni proizvod nam je domaća mocarela, čista i sa dodacima kao i domaći vinski kačkavalji.

Farma Horvat

Karol Horvat iz Bačkog Petrovca jedan je od najpoznatijih proizvođača kulena na svom Poljoprivrednom gazdinstvu Horvat, registrovanom 2005. godine. Osvajač je mnogobrojni priznanja i zlatnih medalja na kobasicijadama. Pored kulena u Proizvodnom gazdinstvu Horvat proizvode se i pečenice, slanine, kobasice.

Kozari

Od samog početka BEOCAPRA je pozicionirana kao „radionica“ iz koje izlaze proizvodi od kozjeg mleka vrhunskog, premium kvaliteta. Svi pod kapom brenda KOZARI. Za ovu priliku na stolu su izuzetni polutvrdi sirevi od kojih se ističe sir u maslinovom ulju za začinskim biljem. Na njih se nadovezuju fenomenalni sirni namazi sa različitim dodacima, poput onih sa tartufima, sušenim paradajzom, pistaćima. Posebna kategorija proizvoda na koje su KOZARI vidno ponosni jesu ekstramasni (Eng. „Double-cream“) kozji sirevi sa plemenitim belim plesnima. Njihov ciklus proizvodnje traje oko 20 dana. Zahtevaju veliki broj manuelnih radnji uz dosta pažnje, zbog čega se svrstavaju među veoma cenjene „ručno pravljene“, to jest „artizanske“ (eng. „artisanal“) sireve. Karakteriše ih veoma dinamična struktura koja se tokom roka trajanja menja od polutvrde do potpuno kremaste, gotovo tečne. Kompleksan, a opet izbalansiran ukus i ponekad intezivan miris biće pravi izvor zadovoljstva istinskim sladokuscima.

KOZARI proizvodi nastaju u kontrolisanim uslovima, koji su određeni visokim standardima bezbednosti i kvaliteta. U njima nema kravljeg, ili ovčijeg mleka. Samo kozje. Sada već poznati širom zemlje, mogu da se probaju u ozbiljnijim, pre svega prestoničkim restoranima. A moguće ih je i pazariti u mnogim maloprodajnim objektima.

Zlobex

Mlada proizvodnja sa velikim iskustvom u uzgoju ljutih papričica iz Meksika, Indije i Kariba.
Ovo je Hand made proizvodnja od papričica iz sopstvenog uzgoja koje su 100% prirodne.

Kroz godine posvećenosti i usavršavanja recepture, Zlobex je stvorio tri jedinstvena sosa koja prenose sve karakteristike ljutih papričica – ukus , miris i ljutinu!

Naši ljuti sosovi su idealni za hrabre gurmane koji traže dodatni začin i strast u svakom zalogaju i na taj način će dodati eksploziju ukusa svom gastronomskom iskustvu.

Kabinet

Kabinet Lab KoBaJA, naša receptura! SPEKTAKULARNO ISKUSTVO!

Kekserija

Domaće ručno rađeno integralno pecivo.

Nana Kaas

Nana Kaas farma je smeštena nedaleko od Banja Luke, u malom selu pod nazivom Jelićka.

Farma je opremljena modernim prostorom za mužu koza, velikom siranom (u skladu sa načelima haccp-a) i mašinama za proizvodnju sladoleda vrhunskog kvaliteta.

U toku gradnje farme, bitan faktor nam je bio kako da obezbedimo ugodne uslove života našim kozama.

Kada u Bosni nastupi jaka zima, uključimo infracrvene ploče za grejanje, a tokom vrelih letnjih dana koze mogu uživati u zatvorenom prostoru uz laki povetarac ventilatora ili ljenčariti vani u hladu šumovitog pašnjaka.

Kolaric MTN tartufi

Direktno iz nedara zemlje, uz poštovanje svih faza procesa prerade tartufa i strogu kontrolu i očuvanje kvaliteta, naš proizvod stiže na vašu trpezu, donoseći vašem gastronomskom iskustvu dijamantski sjaj. Gastronomska poslastica, čuvar zdravlja i odličan afrodizijak, sami tartufi, kao i naši proizvodi od belog i crnog tartufa, pružaju vam mogućnost da kroz umetnost gastronomije i negovanje finoće ukusa ojačate svoj imunitet i kvalitet života. Ova neverovatna gljiva koja raste nekoliko centimetara ispod zemlje u šumama, u blizini stabala, na vlažnom tlu u sebi ima mnoge blagodeti. Teško ih je pronaći, a veoma su korisni u sprečavanju mnogih bolesti kod ljudi.

Sir za svaki dan

Mala mlekara Ćuk proizašla je iz poljoprivrednog gazdinstva Ćuk, gde su godine rada i truda dovele do toga da pravimo vrhunske sireve po tradicionalnoj recepturi. Kao gazdinstvo zaokružili smo proces proizvodnje – bavimo se ratarstvom, čime obezbeđujemo stado od oko 100 koza potrebnom hranom, prerađujemo mleko i na kraju, u potpuno kontrolisanim uslovima, dolazimo do finalnog proizvoda, sira. Mi smo mala porodična firma i kvalitet sireva nam je najbitniji. Svi sirevi su ručno rađeni sa puno ljubavi i posvećenosti. Pravimo kravlje i kozje sireve raznih ukusa i tekstura!

Poljoprivredno gazdinstvo Otres

Poljoprivredno gospodarstvo OTRES proizvodnjom i prodajom ekstra djevičanskog maslinovog ulja bavi se od 2010. godine. U sklopu revitalizacije istoimenog obiteljskog poljoprivrednog imanja u mjestu Ostrovica (Zadarska županija, Dalmacija, Hrvatska) s tradicijom proizvodnje maslinovog ulja i vina od 1871. godine, do sada smo posadili preko 1.300 maslina koje uzgajamo prema pravilima ekološke proizvodnje. Ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje OTRES dobiveno je preradom maslina autohtonih sorti oblica, krvavica, istarska bjelica i buža. Ulje je umjerene i harmonične voćnosti, gorčine i pikantnosti, što isto čini optimalnim izborom za konzumiranje uz većinu hladnih i toplih jela od mesa, ribe i povrća. Osim certifikatom ekološkog proizvoda, kvalitetu smo potvrdili i nizom priznanja na natjecanjima međunarodnog karaktera u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih izdvajamo dvije zlatne medalje na prošlogodišnjem 8. Festivalu maslina u Zagrebu te zlatnu medalju na najprestižnijem svjetskom natjecanju New York International Olive Oil Competition 2023.

Vino i kolači

Vino i kolači vam predstavljaju premium kolačiće mečovane sa vinima. Savršeno izbalansirani, slatki taman koliko treba, koji god da probate tačno ćete znati u čemu uživate. Iza svakog kolačića krije se priča. Dođite da ih probate, zavolite i kupite. Dođite da otkrijete njihove fenomenalne priče i širite ih dalje jer će postati i vaše. Posebno se radujemo što ćete upoznati zvezdu vinskih salona i ljubitelja vina, dekadentni puter kolačić – Pistacchine, kao i After midnight, Passion Star, Delice, Letnji san, Caramello & mandorla, Zlatnu pahulju, ali i naše čokolade koje spajaju neočekivano i direktno vas vode u neka vremena kada smo živeli sporo i slatko. Sve ovo za vas prave BB medenjaci.

Farmer sir

Naši sirevi rastu na njivi. Od prvoklasne hrane, preko rasnih grla do male radionice za izradu sira. Brinemo o svakom segmentu proizvodnje.
Recepti za naše sireve su sasvim jednostavni, prvoklasno mleko, mnogo ljubavi, truda i umeća. Jedini aditivi u našim sirevima su alhemija prelepog vojvođanskog sela Čuruga, miris lipa, povetarac sa Tise i Bisernog ostrva. U našoj pronudi ima više stilova sira: gauda, parmezan, halumi, rolovani sir, kriška sir i sitan sir.

Farma na kraj sela

Farma na kraj sela bavi se proizvodnjom delikatesa od ovčijeg mesa. Suvo meso koje odstojava u začinima i vinu. Na Wine Gardenu predstaviće i vrhunske ovčije sireve: dimljeni ovčiji sir, ovčiji sir sa vrganjima, sušeni ovčiji sir, punomasni ovčiji sir, ovčiji sir sa rtanjskim čajem i pikantni ovčiji sir.

Eden origin

Eden origin uzgaja i neguje lavandu kako bi magijom ove biljke stvarao jedinstvene proizvode za specijalne trenutke. Naše porodično imanje u Zapadnoj Srbiji, okupano suncem, mesto je gde inspiracija za nove ukuse nastaje.
ViolaVerde je liker od lavande sa notom vanile, proizveden po jedinstvenoj recepturi u ograničenim serijama od lavande uzgajane u Srbiji. Izazovan, topao miris i delikatan, dinamičan ukus nastali u harmoniji lavande i vanile, otkrivaju skladnu ravnotežu diskretne snage i cvetne slasti.
Eden origin, spajajući najbolje od dve porodične priče u saradnji sa Boni poslastičarnicom, proizvodi praline od najfinije crne i bele belgijske čokolade i prožete neodoljivim likerom od lavande.

Sajt: https://eden-origin.myshopify.com/
Instagram: https://www.instagram.com/eden.origin/

Truff Truff tartufi

Truff Truff je mala porodična kompanija iz Novog Sada koju vode dve odvažne i veoma harizmatične žene, Sanja i Violeta. Njihovo poslovanje počinje 2017. godine, a prvenstveno za svoju kompaniju kažu da je porodična zbog toga što su njihove porodice uključene u izgradnju brenda Truff Truff. Veoma uspešno se bave proizvodima od tartufa i od njih prave različite namaze i uljane marinade, apsolutno vredne Vaše pažnje.

Mesna industrija Kosanović

Mi smo mala porodična kompanija koja postoji na tržištu preko 15 godina. Mi stvaramo proizvode vrhunskog kvaliteta, kroz ljubav i umetnost u igri sa hranom. Prirodni začini kao što su so, luk i crvena paprika, ali i različiti mediteranski začini daju ukus kome ne mogu odoleti ni najiskusniji gurmani.

Poznati smo po kvalitetu svojih proizvoda, kako tradicionalnih tako i inovativnih- kulen u kati, sremska kobasica, buđola, specijal kobasica (sa tartufima), pikant šunka, mediteran pečenica, lukanika (kobasica sa bademmima i mediteranskim začinima).

Slađa i Zdravko

Sve naše poslastice su bez belog šećera i bez glutena, zaslađujemo ih prvenstveno voćem i urmama, ali imamo i poslastice sa eritritolom i sa Steviom i Inulinom.

Ako želite da obradujete dragu osobu, izaberite jednu ili po jednu od svih 10 vrsta naših čokoladnih bombona za koje koristimo isključivo belgijsku čokoladu Callebaut.

Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane, kod nas je sigurno neki od približno 170 kolača dobar izbor za Vas: kolači Reni za osobe sa bolestima bubrega, torta Slađa za osobe sa dijabetesom, kolačići Bečko za osobe koje izbegavaju unos ugljenih hidrata, Ivanina torta za osobe sa netolerancijom na laktozu, torta Surova pomorandža za osobe koje jedu samo sirovu hranu, koje uz to imaju vegansku ishranu i uz to su na ketogenetskoj dijeti. U našoj poslastičarnici možete da izaberete Vaše omiljene pitome i sirove torte, Sirko, Slađine činije i Zdravkove čaše, neodoljive zanimacije, sitne i krupne kolače, Čonkolače, picu, hlebove i sireve, sve slatko i ukusno uz hladna i topla pića i dodatke po ukusu.