Gastro

Ferdinand knedle

Tradicija knedli duga je preko 2.000 godina, a maltene isto toliko vremena se čekalo na otvaranje prve specijalizovane prodavnice knedli na svetu. Ne tako davne 2016. godine, u Beogradu u ulici Gavrila Principa 58, Ferdinand knedle su nakon tri godine pripreme koncepta po prvi put otvorile svoja vrata ljubiteljima knedli i poslastica.

Tradicija, ljubav, porodica, uspomene, uživanje i kreativnost ujedinili su se u ideji za pokretanje novog brenda nazvanog po Ferdinandu I, caru koji je obožavao knedle, a koji je bez obzira na godišnje doba morao da ih dobije kad god ih je poželeo. Danas, svi ljubitelji knedli mogu da se osećaju kao car kad im se jedu knedle i to uz odabir nekih od 20 različitih slatkih i 8 slanih ukusa.

Mandarina Cake Shop

Za sve one koji veruju da sreću čine sitna zadovoljstva, Mandarina je tu da postane nezaobilazni deo dana, vaša slatka, svakodnevna radost.  Mandarina je pokrenuta kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, dizajna i marketinga porodica Radović i Radojčić.

Krsto Radović, glavni poslastičar i osnivač, magistrirao je kulinarsku umetnost na University of West London, specijalizirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte. Iza sebe ima dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo koje je započeo u Arizoni u Americi, zatim nastavio u londonskim institucijama sa pet zvezdica, u Claridge’s hotelu pre svih ostalih.

Mandarina nudi kreativno osmišljene i ukusne kolače i torte koje se ručno prave od visoko kvalitetnih sastojka i najfinije belgijske profesionalne čokolade – Callebaut.

Krsto je ponosni član Callebaut Chocolate Ambassadors kluba za Jugoistočnu Evropu, a Mandarina je njihov beogradski poslastičarski dom.

Fini

Proizvodimo poslastice od sastojaka vrhunskog kvaliteta inspirisane francuskom tradicijom, a proslavili su nas francuski makaroni. Iz naših peći i sa šporeta pravo u vitrine stižu krckavi i kremasti ekleri, tartovi puni sočnog sezonskog voća, sveže pecivo i veganske torte različitih ukusa, linceri, krempita sa domaćim korama i makaroni u preko dvadeset ukusa.

Rokvić gazdinstvo

Poljoprivredno gazdinstvo Rokvić nastalo je 2002. godine kao porodično gazdinstvo u Bačkom Dobrom Polju. Bavimo se ratarstvom i povrtarstvom, a 2018. godine sadimo prvi voćnjak oblačinske višnje. 2020. godine počinjemo sa preradom višnje i proizvodnjom rakija, likera, sirupa i džemova od iste. Svi proizvodi pravljeni su po tradicionalnoj recepturi naše porodice i od oblačinske višnje iz naših voćnjaka. Čitava proizvodnja koja se odvija kod nas u gazdinstvu Rokvić proizvod je manuelnog rada, a ne industrijskog. Pored proizvoda od višnje u ponudi imamo i likere od čkolade, kao i rakiju od jabuke. Naša ponuda proizvoda je raznolika i bogata, pa tako imamo i proizvode bez šećera koji su pogodni za dijabetičare.

Hoff & Aronija

Aroniju smo otkrili i zavoleli pre nekoliko godina, posvetili smo joj se potpuno i u blizini Beograda zasadili jednu od najvećih plantaža u Srbiji. Naš sok je potpuno različit od onih koji se mogu naći u Srbiji, bez obzira da li se radi o uvoznim ili ovde pravljenim. Naša aronija se presuje hladnim postupkom i u sok se ne dodaje šećer, ne stavlja se konzervans i ne razblažuje se vodom. On je 100% prirodan, matičan, osnovni, jedinstveni sok od isključivo naše aronije. Pored soka, trenutno u ponudi imamo još tri proizvoda od aronije sa naših polja – nadev, preliv i toping.

Hero Hand Made

Domaći, ručno pravljen slatkiš od proverenih, kontrolisanih i pažljivo odabranih sastojaka, bez ikakvih aditiva i bilo kakve hemije. Na Wine Gardenu predstaviće proizvode koji se odlično uparuju sa vinima, a to su: slani kreker sa zrelim, kravljim sirom, maslinovim uljem i začinima; cantuccini koji se radi po porodičnom receptu koji je star skoro čitav jedan vek i miks slatkog keksa sa voćem i čokoladom, posebno osmišljene za crvena i posebno za bela vina.

Damar Confit

Damar tartufi vam sa velikom posvećenošću i entuzijazmom, direktno iz prirode, donose najdragocenije gastronomsko blago.

Dućan sira Ljilja Janjić

Dućan Sira Ljilja Janjić – Bavimo se proizvodnjom prvoklasnih sireva i delikatesa od sira u kombinaciji sa voćem i slanim dodacima. Glavni proizvod nam je domaća mocarela, čista i sa dodacima kao i domaći vinski kačkavalji.

Farmer sir

Naši sirevi rastu na njivi. Od prvoklasne hrane, preko rasnih grla do male radionice za izradu sira. Brinemo o svakom segmentu proizvodnje.
Recepti za naše sireve su sasvim jednostavni, prvoklasno mleko, mnogo ljubavi, truda i umeća. Jedini aditivi u našim sirevima su alhemija prelepog vojvođanskog sela Čuruga, miris lipa, povetarac sa Tise i Bisernog ostrva. U našoj pronudi ima više stilova sira: gauda, parmezan, halumi, rolovani sir, kriška sir i sitan sir.

Crna Ovca

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Ideja započeta 2012. godine se ostvarila posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog saldoleda. Naš sladoled smo počeli da pravimo u lokalu u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. Verujemo da je sladoled, pored divne poslastice, proizvod koji dovodi do osećaja čiste radosti i zadovoljstva i to su vrednosti koje želimo da delimo sa ljudima u Beogradu, Novom Sadu i Srbiji.

Od početka smo želeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. Naša je želja da proizvedemo ne samo ukus, već da prenesemo emociju sa kojom će naši kupci moći trajno da se vežu i da izazovemo onu vrstu zadovoljstva koja ljude čini srećnim i ovaj svet lepšim.

Pečeni sir sa slaninom

Pečeni sir sa slaninom osmislila je i napravila mama Živadinka 90tih godina za svog sina studenta. Pakete sa sirom i drugim đakonijama slala je sinu jedincu u Studentski grad. Cimeri su sa radošću čekali pakete, a i danas, posle skoro 30 godina se sećaju sira i pitaju gde mogu da ga kupe. Potpuno nova vrsta desertnog sira proizvodi se sa dodatkom slanine od domaće svinje, domaće mangulice ili goveđe pršute i peče se na puteru.

ŠtrudlAna

ŠtrudlAna se bavi izradom domaćih štrudli. Recept smo nasledili od baka Ane, bake našeg sina, a on datira iz davnih 70-ih godina. Kako se ne bi ugasila porodična tradicija, koju je ona prodajom štrudli počela u Somboru pre 20ak godina, mi smo je preneli u Novi Sad. Ponosni smo na to što su naše štrudle ručno rađene, po tradicionalnoj recepturi, a prodaju se uvek sveže napravljene. Nastojimo da održimo tradiciju i da uživamo u komentarima poput: „ŠtrudlAna nas vraća u detinjstvo“, „Ovo je štrudla kao što je moja baka pravila“…

Home Made Company

HomeMade je slatki svet u kome se spajaju ljubav i strast, posvećenost i kreativnost. Svet u kojem se znanje i umeće cene, najbolji recepti stvaraju i čuvaju, a najkvalitetnije sirovine donose iz najrazličitijih delova naše planete. Svet čija vrata otvorite svaki put kada želite reći, pokazati i dokazati da vam je stalo. A stalo vam je do porodice, prijatelja i kolega… Stalo vam je do svih onih koji su uvek tu za vas. Onda kada reči postanu suvišne, HomeMade Kvalitet je vaš verni prijatelj. Tu je da vam ulepša trenutak, upotpuni uspomenu i dokaže da život zaista može biti sladak. Sa vama smo od 2009. godine. Širimo se, rastemo, osmišljavamo nove poslastice, pružamo radost darivanja i uživamo u svakom slatkom trenutku sa vama.

Sir za svaki dan

Mala mlekara Ćuk proizašla je iz poljoprivrednog gazdinstva Ćuk, gde su godine rada i truda dovele do toga da pravimo vrhunske sireve po tradicionalnoj recepturi. Kao gazdinstvo zaokružili smo proces proizvodnje – bavimo se ratarstvom, čime obezbeđujemo stado od oko 100 koza potrebnom hranom, prerađujemo mleko i na kraju, u potpuno kontrolisanim uslovima, dolazimo do finalnog proizvoda, sira. Mi smo mala porodična firma i kvalitet sireva nam je najbitniji. Svi sirevi su ručno rađeni sa puno ljubavi i posvećenosti. Pravimo kravlje i kozje sireve raznih ukusa i tekstura!

Farma Horvat

Karol Horvat iz Bačkog Petrovca jedan je od najpoznatijih proizvođača kulena na svom Poljoprivrednom gazdinstvu Horvat, registrovanom 2005. godine. Osvajač je mnogobrojni priznanja i zlatnih medalja na kobasicijadama. Pored kulena u Proizvodnom gazdinstvu Horvat proizvode se i pečenice, slanine, kobasice.

Truff Truff tartufi

Truff Truff je mala porodična kompanija iz Novog Sada koju vode dve odvažne i veoma harizmatične žene, Sanja i Violeta. Njihovo poslovanje počinje 2017. godine, a prvenstveno za svoju kompaniju kažu da je porodična zbog toga što su njihove porodice uključene u izgradnju brenda Truff Truff. Veoma uspešno se bave proizvodima od tartufa i od njih prave različite namaze i uljane marinade, apsolutno vredne Vaše pažnje.

Užina

Svaki Užina zalogaj je napravljen sa mnogo ljubavi. Po tradicionalnim receptima. Od zdravih sastojaka.
Najslađi ukusi ručno pravljenih kiflica i pita bez aditiva po tradicionalnim receptima čekaju vas.

Petit Pâté

Petit Pâté je artizan proizvodnja delikatesnih, 100% prirodnih proizvoda od najkvalitetnijih sastojaka zanosnih aroma. Patei su ručno rađeni prema tradicionalnim porodičnim recepturama koje su uz dodatak mašte redefinisani u prave gourmet proizvode. Probajte pate od pačije džigerice sa žalfijom i porto vinom kao i bloc de foie gras (guščija džigerica u komadu) po tradicionalnoj francuskoj recepturi.

Prirodno

Šumski plodovi najpre se pažljivo biraju i ručno prikupljaju, a u postupku prerade oslobođeni su tradicionalnih postupaka ukuvavanja, zahvaljujući primeni moderne tehnologije koja čuva njihova nutritivna svojstva. Organski proizvodi od divlje borovnice,brusnice,šipurka,crne zove su minimalno temperaturno tretirani i bez dodatka šećera.Sastav naših voćnih preradjevina je 100% voće.

Najveći deo poslovanja vezan je za sakupljanje i sušenje samoniklih gljiva – vrganja i lisičarke. Pažljivim sakupljanjem trudimo se da sačuvamo ovo šumsko blago i za naredne naraštaje. Njihov prefinjen ukus i aromu prepoznaju naši kupci u Italiji, Nemačkoj i Austriji gde se suvi vrganj i lisičarka tradicionalno koriste u ishrani. Za Vas ih pakujemo i pod Vašim brendom. Za one koji bi se rado vratili u detinjstvo želimo da spojimo tradiciju ,koja u sebi nosi snagu sećanja, sa prirodnim ukusom i dinamikom modernog zivota.

Destilerija Zlokolica

U samom srcu vojvođanske ravnice, gde se spaja nebo i zemlja, na dvadesetak minuta vožnje od Novog Sada nalazi se naselje Žabalj u kojem je smeštena destilerija Zlokolica.Opremljena je savremenom opremom koja garantuje da će u svakoj boci naše rakije voće pokazati svoj pun karakter, što je dokazano mnogobrojnim priznanjima. Takav karakter naših rakija dugujemo našoj zemlji i podneblju gde se uzgaja voće. Naša filozofija zasniva se na tome da stvaramo kvalitet i ništa osim njega. Kvantitet nije opcija, jer harmonija mirisa, ukusa i arome čine Perlu toliko posebnom.

Sirana Jovanović

Carski sir sa širokom paletom ukusa i inteziteta ,sazrevao viče od 36 meseci.
Carski sir u belom i crvenom vinu,
Carski sir sa belim i crnim tartufima,
Carski sir sa lavandom, žalfijiom,anisom ruzmarinom,orasima,višnjom,šafranom,classic.
Po intezitetu najaci sir koji ste probali ili niste.

Slatka jesen

Slatka jesen premium namazi za sireve i mesa namenjeni su istinskim hedonistima i ljubiteljima slatko-slanih kombinacija. Sedam novih Ukusa, ručno spremljenih od odabranog voća Zapadne Srbije kombinujte po našoj preporuci ili uz omiljene sireve i dobro vino.

Oleum Crete

Oleum Crete je vrhunsko maslinovo ulje zaštićenog geografskog porekla: ostrvo Krit, dolina Messara. Nosilac je najviših priznanja za kvalitet na najznačajnijim svetskim takmičenjima.

Neusatzer

NEUSATZER d.o.o. je porodična firma koja proizvodi delikatesne namaze od mesa po tradicionalnim recepturama koje se usavršavaju vekovima. U zanatskoj, manufakturnoj radionici se kombinacijom najboljih i najkvalitetnijih komada mesa, spravljanih sa puno ljubavi i pored raznih kombinacija začina i začinskog bilja dodatno začinjenih brigom i pažnjom dolazi do izuzetnog delikatesa, koji je hit u svim zemljama sveta. Krajnji konzument dobija delikates, bez veštačkih aroma, aditiva i boja, izuzetnog ukusa i kvaliteta na nivou proizvoda iz vrhunskih svetskih restorana koji će mu sada biti dostupni u toplini sopstvenog doma i u društvu najbližih, kako bi u potpunosti mogao da uživa svim čulima. Trenutno u ponudi: Pileći parfe sa jabukama i belim venom (fino usitnjeni namaz od pileće džigerice, jabuka i belog vina), Paorska pašteta (grubo usitnjeni namaz od svinjske džigerice, dimljene slanine, pečuraka i konjaka), Francuska pašteta (fino usitnjeni namaz od svinjske plećke, pileće džigerice, putera, začina i konjaka).

Farma na kraj sela

Farma na kraj sela bavi se proizvodnjom delikatesa od ovčijeg mesa. Suvo meso koje odstojava u začinima i vinu. Na Wine Gardenu predstaviće i vrhunske ovčije sireve: dimljeni ovčiji sir, ovčiji sir sa vrganjima, sušeni ovčiji sir, punomasni ovčiji sir, ovčiji sir sa rtanjskim čajem i pikantni ovčiji sir.

Vitbery sokovi

Vitbery sokovi su 100% prirodni hladno ceđeni sokovi! Bez dodatog šećera i vode, bez konzervansa, bez veštačkih aroma. Voće koje koristimo je voće koje bismo mi kao svakodnevni potrošači ubrali sa biljke, a znamo da bi svako od nas ubrao najlepšu voćku. Često dobijamo komentare da se naši sokovi razlikuju od drugih na tržištu, što nam je i bio cilj. Želeli smo da naši konzumenti osete punoću ukusa i da osete da je svaka čaša našeg soka čaša zdravlja.

Coffee Vibes

Mi smo mala kafeterija iz Zemuna koja dosta polaže na kvaltitet kafe. Naša pržionica je Mlin produkt, jedan od većih uvoznika espreso kafe u Srbiji. Radimo samo sa 100% arabikom, takođe koristimo kafe od Brazila, Kolumbije, Etiopije, pa do Vietnama i kaue koja je odležala u buretu singl malt viskija. Prodajemo još i domaću kafu na meru, uvek sveže prženu i mlevenu na licu mesta. U ponudi imamo još i Keka ratluk od maline, koji proizvodi stara beogradska porodica po receptu iz 1936., kao i domaće karamele porodice Maksimović.

Kozari

Od samog početka BEOCAPRA je pozicionirana kao „radionica“ iz koje izlaze proizvodi od kozjeg mleka vrhunskog, premium kvaliteta. Svi pod kapom brenda KOZARI. Za ovu priliku na stolu su izuzetni polutvrdi sirevi od kojih se ističe sir u maslinovom ulju za začinskim biljem. Na njih se nadovezuju fenomenalni sirni namazi sa različitim dodacima, poput onih sa tartufima, sušenim paradajzom, pistaćima. Posebna kategorija proizvoda na koje su KOZARI vidno ponosni jesu ekstramasni (Eng. „Double-cream“) kozji sirevi sa plemenitim belim plesnima. Njihov ciklus proizvodnje traje oko 20 dana. Zahtevaju veliki broj manuelnih radnji uz dosta pažnje, zbog čega se svrstavaju među veoma cenjene „ručno pravljene“, to jest „artizanske“ (eng. „artisanal“) sireve. Karakteriše ih veoma dinamična struktura koja se tokom roka trajanja menja od polutvrde do potpuno kremaste, gotovo tečne. Kompleksan, a opet izbalansiran ukus i ponekad intezivan miris biće pravi izvor zadovoljstva istinskim sladokuscima.

KOZARI proizvodi nastaju u kontrolisanim uslovima, koji su određeni visokim standardima bezbednosti i kvaliteta. U njima nema kravljeg, ili ovčijeg mleka. Samo kozje. Sada već poznati širom zemlje, mogu da se probaju u ozbiljnijim, pre svega prestoničkim restoranima. A moguće ih je i pazariti u mnogim maloprodajnim objektima.

Nana Kaas

Nana Kaas farma je smeštena nedaleko od Banja Luke, u malom selu pod nazivom Jelićka.

Farma je opremljena modernim prostorom za mužu koza, velikom siranom (u skladu sa načelima haccp-a) i mašinama za proizvodnju sladoleda vrhunskog kvaliteta.

U toku gradnje farme, bitan faktor nam je bio kako da obezbedimo ugodne uslove života našim kozama.

Kada u Bosni nastupi jaka zima, uključimo infracrvene ploče za grejanje, a tokom vrelih letnjih dana koze mogu uživati u zatvorenom prostoru uz laki povetarac ventilatora ili ljenčariti vani u hladu šumovitog pašnjaka.