info@vinskimaraton.rs

Gastro

Knedly

Nakon 8 godina izuzetno uspešnog poslovanja, bogatog i vrednog iskustva, kao i pažljivog osluškivanja i intenzivnog praćenja potreba tržišta, stiže nam nova, duhu vremena prilagođenija i zanosnija verzija Ferdinand knedli, zamešena u brend KNEDLY. Kao pravo čedo Ferdinand knedli, KNEDLY nam donosi svež i razigran pogled na uživanje u starim, dobrim ukusima bezbrižnosti i ušuškanosti najranijih dana. Ne napuštajući nostalgični osećaj vezanosti za minula vremena i emociju bliskosti koju su knedle tada nosile, brend KNEDLY sada sve to oblikuje u raznovrsnije, manje i slasnije zalogaje, daleko zgodnije za uživanje u okvirima užurbanog savremenog života.

Mandarina Cake Shop

Za sve one koji veruju da sreću čine sitna zadovoljstva, Mandarina je tu da postane nezaobilazni deo dana, vaša slatka, svakodnevna radost.  Mandarina je pokrenuta kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, dizajna i marketinga porodica Radović i Radojčić.

Krsto Radović, glavni poslastičar i osnivač, magistrirao je kulinarsku umetnost na University of West London, specijalizirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte. Iza sebe ima dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo koje je započeo u Arizoni u Americi, zatim nastavio u londonskim institucijama sa pet zvezdica, u Claridge’s hotelu pre svih ostalih.

Mandarina nudi kreativno osmišljene i ukusne kolače i torte koje se ručno prave od visoko kvalitetnih sastojka i najfinije belgijske profesionalne čokolade – Callebaut.

Krsto je ponosni član Callebaut Chocolate Ambassadors kluba za Jugoistočnu Evropu, a Mandarina je njihov beogradski poslastičarski dom.

A’dam Stroopwafel

Dobrodošli u A’dam Stroopwafel – mesto gde se autentični holandski dezert priprema svež, baš po Vašem ukusu.

Zamislite savršeni spoj hrskavog i nežnog: dva tanka sloja zlatnog testa, između kojih se premazuje topla karamela. To je klasični stroopwafel – tradicionalni slatkiš iz srca Amsterdama, sada dostupan i kod nas.

U A’dam Stroopwafelu, svaki zalogaj nosi priču – priču o ljubavi prema Amsterdamu, kvalitetnim sastojcima i ručnoj izradi. Naš stroopwafel obogaćujemo toplom belgijskom Callebaut čokoladom, a vi birate dalje: sveže voće, hrskave orašaste plodove, još čokolade ili kombinaciju po Vašoj meri.

A’dam Stroopwafel je mali porodični biznis koji je nastao iz iskrene strasti prema ovom jedinstvenom dezertu i konceptu usluge.

ŠtrudlAna

ŠtrudlAna je naziv proizvođača domaćih, ručno rađenih štrudli iz Novog Sada. Ideju vodilju za proizvodnju najčuvenijeg vojvođanskog specijaliteta dobili smo od naše baka Ane. Po njenom receptu, nastavili smo porodičnu tradiciju koja je počela u Somboru davnih 70-ih godina. U našem poslovanju, oslanjamo se na očuvanje tradicije i kvaliteta. Pored tradicionalnih štrudli – sa makom, orahom i rogačem, u ponudi su još šest raznolikih ukusa, koji predstavljaju prave poslastice za sve sladokusce!

Crna Ovca

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Ideja započeta 2012. godine se ostvarila posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog saldoleda. Naš sladoled smo počeli da pravimo u lokalu u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. Verujemo da je sladoled, pored divne poslastice, proizvod koji dovodi do osećaja čiste radosti i zadovoljstva i to su vrednosti koje želimo da delimo sa ljudima u Beogradu, Novom Sadu i Srbiji.

Od početka smo želeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. Naša je želja da proizvedemo ne samo ukus, već da prenesemo emociju sa kojom će naši kupci moći trajno da se vežu i da izazovemo onu vrstu zadovoljstva koja ljude čini srećnim i ovaj svet lepšim.

Home Made Company

HomeMade je slatki svet u kome se spajaju ljubav i strast, posvećenost i kreativnost. Svet u kojem se znanje i umeće cene, najbolji recepti stvaraju i čuvaju, a najkvalitetnije sirovine donose iz najrazličitijih delova naše planete. Svet čija vrata otvorite svaki put kada želite reći, pokazati i dokazati da vam je stalo. A stalo vam je do porodice, prijatelja i kolega… Stalo vam je do svih onih koji su uvek tu za vas. Onda kada reči postanu suvišne, HomeMade Kvalitet je vaš verni prijatelj. Tu je da vam ulepša trenutak, upotpuni uspomenu i dokaže da život zaista može biti sladak. Sa vama smo od 2009. godine. Širimo se, rastemo, osmišljavamo nove poslastice, pružamo radost darivanja i uživamo u svakom slatkom trenutku sa vama.

Nebesa

Nebesa proizvodi su domaći proizvodi, potpuno prirodni, bez konzervansa, šećera i ostalih dodataka. Bućkani domaći puteri za začinima i morskom solju i autentični pesto sosevi.

Rokvić gazdinstvo

Poljoprivredno gazdinstvo Rokvić nastalo je 2002. godine kao porodično gazdinstvo u Bačkom Dobrom Polju. Bavimo se ratarstvom i povrtarstvom, a 2018. godine sadimo prvi voćnjak oblačinske višnje. 2020. godine počinjemo sa preradom višnje i proizvodnjom rakija, likera, sirupa i džemova od iste. Svi proizvodi pravljeni su po tradicionalnoj recepturi naše porodice i od oblačinske višnje iz naših voćnjaka. Čitava proizvodnja koja se odvija kod nas u gazdinstvu Rokvić proizvod je manuelnog rada, a ne industrijskog. Pored proizvoda od višnje u ponudi imamo i likere od čkolade, kao i rakiju od jabuke. Naša ponuda proizvoda je raznolika i bogata, pa tako imamo i proizvode bez šećera koji su pogodni za dijabetičare.

Damar Tartufi

Damar tartufi je porodična firma, nastala 2014.godine s ciljem da srpski tartuf dobije zasluženo mesto na hedonističkoj mapi sveta. Danas, ovo prepoznatljivo ime na tržištu, sinonim je za kvalitet i poverenje, ne samo u Srbiji već i širom sveta. Osim osnovne delatnosti, prerade i prodaje svežih tartufa, firma je proširila svoje usluge u oblasti turizma kako bi ljudima predstavila čari ovih „gljiva od zlata“, kako ih popularno nazivaju širom sveta. U srcu Beograda, u boemskoj četvrti, nalazi se prostor čiji se mirisi prostiru duž cele Skadarlije.

Pored degustacije proizvoda sa tartufima u Skadarliji u ulici Zetska 2, avanturisti imaju opciju da sa ekipom Damar-a krenu na jedinstveno putovanje, odnosno – lov na tartufe u neku od srpskih šuma.

https://tartufidamar.rs
https://www.instagram.com/damar_tartufi

Sirana Jovanović

Carski sir sa širokom paletom ukusa i inteziteta ,sazrevao viče od 36 meseci.
Carski sir u belom i crvenom vinu,
Carski sir sa belim i crnim tartufima,
Carski sir sa lavandom, žalfijiom,anisom ruzmarinom,orasima,višnjom,šafranom,classic.
Po intezitetu najaci sir koji ste probali ili niste.

Friški Jazački sirevi

Na južnim padinama Fruške gore proizvodimo sir i proizvode sa sirom prema tradicionalnim porodičnim receptima.

Asortiman naših proizvoda uključuje sireve od kravljeg mleka u različitim izvedbama. Od polutvdrog sira, polutvrdog sira sa dodatkom začinskog bilja i suvog voća, kačkavalja različitog stepena zrelosti, rolovanog-sira od parenog sirnog testa, pa sve do našeg proizvoda predstavnika – Zrelog vojvođanskog sira koji po svom ukusu podseća na francuske i italijanske zrele sireve. Sve ovo radimo na svom porodičnom imanju što našu priču oblikuje kao porodični biznis oko kog se svi ukućani strastveno zalažu i rade na njegovom unapređenju.

Dućan sira Ljilja Janjić

Dućan Sira Ljilja Janjić – Bavimo se proizvodnjom prvoklasnih sireva i delikatesa od sira u kombinaciji sa voćem i slanim dodacima. Glavni proizvod nam je domaća mocarela, čista i sa dodacima kao i domaći vinski kačkavalji.

Kozari

Od samog početka BEOCAPRA je pozicionirana kao „radionica“ iz koje izlaze proizvodi od kozjeg mleka vrhunskog, premium kvaliteta. Svi pod kapom brenda KOZARI. Za ovu priliku na stolu su izuzetni polutvrdi sirevi od kojih se ističe sir u maslinovom ulju za začinskim biljem. Na njih se nadovezuju fenomenalni sirni namazi sa različitim dodacima, poput onih sa tartufima, sušenim paradajzom, pistaćima. Posebna kategorija proizvoda na koje su KOZARI vidno ponosni jesu ekstramasni (Eng. „Double-cream“) kozji sirevi sa plemenitim belim plesnima. Njihov ciklus proizvodnje traje oko 20 dana. Zahtevaju veliki broj manuelnih radnji uz dosta pažnje, zbog čega se svrstavaju među veoma cenjene „ručno pravljene“, to jest „artizanske“ (eng. „artisanal“) sireve. Karakteriše ih veoma dinamična struktura koja se tokom roka trajanja menja od polutvrde do potpuno kremaste, gotovo tečne. Kompleksan, a opet izbalansiran ukus i ponekad intezivan miris biće pravi izvor zadovoljstva istinskim sladokuscima.

KOZARI proizvodi nastaju u kontrolisanim uslovima, koji su određeni visokim standardima bezbednosti i kvaliteta. U njima nema kravljeg, ili ovčijeg mleka. Samo kozje. Sada već poznati širom zemlje, mogu da se probaju u ozbiljnijim, pre svega prestoničkim restoranima. A moguće ih je i pazariti u mnogim maloprodajnim objektima.

Kabinet

Kabinet Lab KoBaJA, naša receptura! SPEKTAKULARNO ISKUSTVO!

Kolaric MTN tartufi

Direktno iz nedara zemlje, uz poštovanje svih faza procesa prerade tartufa i strogu kontrolu i očuvanje kvaliteta, naš proizvod stiže na vašu trpezu, donoseći vašem gastronomskom iskustvu dijamantski sjaj. Gastronomska poslastica, čuvar zdravlja i odličan afrodizijak, sami tartufi, kao i naši proizvodi od belog i crnog tartufa, pružaju vam mogućnost da kroz umetnost gastronomije i negovanje finoće ukusa ojačate svoj imunitet i kvalitet života. Ova neverovatna gljiva koja raste nekoliko centimetara ispod zemlje u šumama, u blizini stabala, na vlažnom tlu u sebi ima mnoge blagodeti. Teško ih je pronaći, a veoma su korisni u sprečavanju mnogih bolesti kod ljudi.

Sir za svaki dan

Mala mlekara Ćuk proizašla je iz poljoprivrednog gazdinstva Ćuk, gde su godine rada i truda dovele do toga da pravimo vrhunske sireve po tradicionalnoj recepturi. Kao gazdinstvo zaokružili smo proces proizvodnje – bavimo se ratarstvom, čime obezbeđujemo stado od oko 100 koza potrebnom hranom, prerađujemo mleko i na kraju, u potpuno kontrolisanim uslovima, dolazimo do finalnog proizvoda, sira. Mi smo mala porodična firma i kvalitet sireva nam je najbitniji. Svi sirevi su ručno rađeni sa puno ljubavi i posvećenosti. Pravimo kravlje i kozje sireve raznih ukusa i tekstura!

Farmer sir

Naši sirevi rastu na njivi. Od prvoklasne hrane, preko rasnih grla do male radionice za izradu sira. Brinemo o svakom segmentu proizvodnje.
Recepti za naše sireve su sasvim jednostavni, prvoklasno mleko, mnogo ljubavi, truda i umeća. Jedini aditivi u našim sirevima su alhemija prelepog vojvođanskog sela Čuruga, miris lipa, povetarac sa Tise i Bisernog ostrva. U našoj pronudi ima više stilova sira: gauda, parmezan, halumi, rolovani sir, kriška sir i sitan sir.

Farma na kraj sela

Farma na kraj sela bavi se proizvodnjom delikatesa od ovčijeg mesa. Suvo meso koje odstojava u začinima i vinu. Na Wine Gardenu predstaviće i vrhunske ovčije sireve: dimljeni ovčiji sir, ovčiji sir sa vrganjima, sušeni ovčiji sir, punomasni ovčiji sir, ovčiji sir sa rtanjskim čajem i pikantni ovčiji sir.

Eden origin

Eden origin uzgaja i neguje lavandu kako bi magijom ove biljke stvarao jedinstvene proizvode za specijalne trenutke. Naše porodično imanje u Zapadnoj Srbiji, okupano suncem, mesto je gde inspiracija za nove ukuse nastaje.
ViolaVerde je liker od lavande sa notom vanile, proizveden po jedinstvenoj recepturi u ograničenim serijama od lavande uzgajane u Srbiji. Izazovan, topao miris i delikatan, dinamičan ukus nastali u harmoniji lavande i vanile, otkrivaju skladnu ravnotežu diskretne snage i cvetne slasti.
Eden origin, spajajući najbolje od dve porodične priče u saradnji sa Boni poslastičarnicom, proizvodi praline od najfinije crne i bele belgijske čokolade i prožete neodoljivim likerom od lavande.

Sajt: https://eden-origin.myshopify.com/
Instagram: https://www.instagram.com/eden.origin/

Belgrader

Svi smo čuli za ili probali sireve kao što su mocarela, parmezan, gauda… ali Belgrader je nešto svoje.

Proteklo je mnogo litara mleka i znoja, da bi se postigao ukus holandske gaude, ali neuspešno…

Dobijen je drugačiji unikatan sir – Belgrader.

Sada po staroj recepturi holandske gaude, od svežeg domaćeg mleka i upornošću majstora iz Čuruga, obogaćen aromom Italije – nastaje Belgrader, sir jedinstvenog karaktera.

Darovi Rtnja

Poljoprivredna zadruga Darovi Rtnja nastala je 2019 godina u podnozju mistične planine Rtanj. Zadruga ima 30 glanova, od kojih se većina bave nekom proizvodnjom. U asortimanu imama Dimljene sireve sa ukupom belog luka i peršuna, ljute paprike, oraha, aronije, brusnice, Vlaškog belog prevrelog sira, sir u vinu, Škripavac, Med u grnčariji livadski-bagrem, matični sok od aronije, lešnik, orah, domaćom rakijom od kunja.

Gazdinstvo Đorđević

Mi smo porodično poljoprivredno gazdinstvo Đorđević iz Vodnja. Pravimo hladno ceđene sokove od 100% voća i povrća, bez dodatka šećera, vode i konzervansa.

Krancla slatkiši

Sada već davne 1988. godine prošlog veka započeta je tada skromna proizvodnja kolača u porodičnoj kući u mirnom Vojvođanskom selu. Sve je počelo iz ljubavi prema kolačima koje su naše prabake i bake spremale i iznosile na trpezu. Uživanje u slatkim zalogajima i kvalitetnim kolačima hteli smo da prenesemo na mlađe generacije kao i da podelimo sa svima ostalima koji su željni dobrih starinskih poslastica pravljenih na tradicionalan način.