info@vinskimaraton.rs

Vinarije

Vino je najcivilizovanija stvar na svetu.

Ernest Hemingvej

Učesnici

Ideja Wine Gardena nije kvantitet, već pažljiva selekcija vina koja će doprineti atmosferi ovog nesvakidašnjeg događaja.

Vinarija Zvonko Bogdan

Jedna od najimpresivnijih i najpoznatijih vinarija u regionu, Vinarija Zvonko Bogdan glavna je atrakcija Vinskog maratona na Paliću i prava riznica brojnih modernih vrhunskih vina u kojima će posetioci Wine Gardena moći da uživaju.

Vinarija Tonković

Vinarija Tonković s Palića pravi vina od stare sorte „kadarka“ i danas predstavlja verovatno jednu od najbolje čuvanih tajni vinske Srbije. Na Wine Gardenu moći će da se probaju i njihov penušavac od iste sorte, te novo vino od još jedne stare sorte – „kevedinka“.

Podrum Tošići

Autentična vina Župe iz vinarije Podrum Tošići donose dve proslavljene domaće sorte – „tamjaniku“ i „prokupac“ u najboljem tradicionalnom izdanju, što je već samo po sebi dovoljan razlog da se vikend provede u predivnom ambijentu Botaničke bašte uz brojne muzičke i zabavne sadržaje koje donosi Wine Garden.

Patkov vinograd

Mala vinarija iz Krčedina Patkov vinograd, koju su pre nekoliko godina pokrenuli pisci Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović, skrenula je pažnju vinske javnosti odličnim vinima Knjaz Miškin i Alex deLarge. Oba su među najboljim italijanskim rizlinzima u Srbiji danas, a tu je i orginalni roze Moly Bloom, koji je prošle godine bio pravi mali hit među ovdašnjim ljubiteljima vina.

Vista Hill

Nova zvezda na srpskoj vinskoj sceni, vinarija Vista Hill, koju vodi proslavljeni teniser Boba Živojinović, ima ukupno pet vrhunskih etiketa, među kojima i Rose Premium, po mišljenju mnogih stručnjaka trenutno možda i najbolji srpski roze.

Vinarija Bikicki

Vinarija Bikicki je trenutno najoriginalnija vinska priča u Srbiji. Mlada vinarija s Fruške gore čija će višestruko nagrađivana vina na međunarodnim takmičenjima biti za mnoge pravo otkriće. Crna Tamjanika i Traminac za pamćenje!

Vinarija Jokić

Organska vinarija Jokić kod Benkovca prema mišljenju eminentnog vinskog portala Vino.rs spada među najuspešnije u srednjoj Dalmaciji, a Wine Garden će biti idealana prilika da se probaju njihova fantastična bela vina Maraština i Pošip i u srcu Beograda osete ukusi i miris Dalmacije.

Vinarija Plavinci

Jedna od svega tri zvanično registrovane organske vinarije u Srbiji, boutiqe Vinarija Plavinci kod Grocke pravi vina od domaćih novostvorenih sorti „neoplanta“ i „regent“. Ova vina biće možda i najveće otkriće za sve posetioce Wine Gardena s obzirom da ih nije lako pronaći u prodaji.

  • Zvonko Bogdan
  • Tošići
  • Tonković
  • Bikicki
  • Patkov
  • Plavinci

Saradnja

Javite nam se ukoliko želite da saznate više o mogućnostima saradnje. Kontakt…